De stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch wil met haar gastvrouwen en gastheren ’s-Hertogenbosch op de kaart zetten en ervoor zorgen dat mensen met plezier hun vrije tijd in ’s-Hertogenbosch doorbrengen.

Door een warme en gastvrije ontvangst te bieden willen wij de bezoeker van onze stad een goed gevoel geven en het bourgondische karakter en de “Brabantse gezelligheid” overbrengen. Dit doen wij door de mensen op markante punten in de stad te voorzien van informatie, ze de weg te wijzen of hun iets te vertellen over de stad en de lopende activiteiten.

Ook besturen wij de gratis stadsbusjes die van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via een vaste route door de stad rijden. Via het “hop-on/hop-off” principe kunnen mensen tijdens de rit willekeurig in- en uitstappen. Je herkent ons aan onze blauwe kleding en onze busjes aan de blauwe opdruk.

Organisatie

De stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch heeft gekozen voor een zelfstandige organisatie, los van enig ander instituut of ambtelijk apparaat. In deze opzet zien wij een vrije en onafhankelijke bestaansmogelijkheid.

Als gastvrouwen en -heren zijn wij het eerste aanspreekpunt voor bezoekers aan de stad en natuurlijk voor de Bosschenaren. Voordat onze vrijwilligers van start gaan, hebben zij de opleiding ‘Gastvrijheid’ gevolgd. Naast het informeren van bezoekers op vaste locaties in de stad zijn wij ook te vinden bij sommige grote evenementen zoals Jazz in Duke Town, Theaterfestival Boulevard, Swim-to-fight-cancer en onder meer het Liedertafelfestival om dit soort evenementen mede in goede banen te leiden Het kan zijn dat wij dan niet ons eigen blauwe tenue dragen maar we zullen via een button wel altijd herkenbaar zijn.

De Belastingdienst erkent de Stichting Gastvrij ‘s-Hertogenbosch vanaf 7 april 2017 als een algemeen nut beogende instelling (ANBI)

RSIN/fiscaal(identificatie)nummer:

857482099

  • Doelstelling van de stichting
    Het inzetten van vrijwilligers in de gemeente ’s-Hertogenbosch als gastvrouwen en gastheren en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin;
  • Inkomsten
    We verkrijgen inkomsten uit subsidies, fooien van passagiers in de busjes, giften, donaties en vergoedingen door inzet van vrijwilligers bij evenementen;
  • Besteding vermogen
    Onze inkomsten komen volledig ten goede aan het stichtingsdoel. In 2021 hebben we uit eigen vermogen twee elektrische busjes gekocht die de door ons gehuurde vervuilende dieselbusjes vervingen. Verder besteden we onze inkomsten aan kleding voor de vrijwilligers, opleiding en training, communicatie en ICT;
  • Jaarrekening