Persbericht

’s-Hertogenbosch, 29 maart 2018   

Het toeristenseizoen in ’s-Hertogenbosch begint officieus altijd begin april. De bootjes op de Binnendieze gaan weer varen en de grotere evenementen staan op het punt van beginnen. Komend paasweekend grijpen de Blauwe Engelen dit moment aan om aan de stad te laten zien dat ze er weer helemaal klaar voor zijn. Vanuit het nieuwe motto ‘Met een glimlach de stad in’, met een nieuwe vormgeving en met stoeltjes aan de route van de gratis stadsbus geven de Blauwe Engelen een warm welkom aan de vele bezoekers aan ’s-Hertogenbosch.

Samen met de stad

“Alleen samen kunnen we bezoekers een warm welkom geven”, vertelt Henk Engel namens de Blauwe Engelen. “Gastvrijheid zit de Bosschenaren in de genen en het is goed om er ook dit jaar weer samen voor te gaan”. De Blauwe Engelen geven daarom komende zaterdag buttons aan onder andere winkeliers en mensen die werkzaam zijn in de horeca om samen het begin van het seizoen te vieren.

Met een glimlach de stad in

De Blauwe Engelen gaan dit jaar op pad met een gloednieuw motto. “Een persoonlijke welkom als je een stad bezoekt is uniek”, legt Marcel Ploegmakers, partner bij Arthur & Brent, uit. “Als iemand je even spontaan welkom heet, zeker als je het niet verwacht, tovert dat direct een glimlach op je gezicht. Daar is het de Blauwe Engelen om te doen. Dat is hun missie!”. Het motto ‘Met een glimlach de stad in’ wordt de komende maanden zichtbaar gemaakt via diverse uitingen, zoals op de gratis stadsbus en de flyers die worden uitgedeeld.

Stoeltjes

Op donderdag 29 jl. is een wens van de gebruikers van de gratis stadsbus in vervulling gegaan. Op die dag zijn er opvallende blauwe stoelen geplaatst in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Stoelen die zorgen dat bezoekers aan de stad even rustig kunnen wachten, voordat de bus arriveert. Zeker voor mensen die moeilijk ter been zijn, is dit een uitkomst. De stoelen zijn op initiatief van de Blauwe Engelen door de gemeente ’s-Hertogenbosch geplaatst op diverse plekken in de stad.

De bankjes zijn ontworpen en geproduceerd door Wouter Corvers. Wouter is twee jaar geleden afgestudeerd aan de Design Academy en woonachtig in ’s-Hertogenbosch. Met zijn ontwerpen richt hij zich op meer diversiteit en ‘inclusief ontwerp’ in het publieke domein. Hij heeft zich belangeloos gestort op de vraag van de Blauwe Engelen voor opvallend straatmeubilair voor de bezoekers aan de stad. In samenwerking met de gemeente en met desbetreffende locaties in de stad wordt er een mooie spreiding van de stoelen over de binnenstad gerealiseerd. In totaal komen er 11 stoelen op vier verschillende locaties te staan, langs de route van de gratis stadsbus van de Blauwe Engelen, zoals het Stationsplein en Het Noord-Brabants Museum.

Nieuw uiterlijk gratis stadsbus

De gehele communicatie van de Blauwe Engelen is verder geprofessionaliseerd. De stadsbus is in een nieuw jasje gestoken om beter herkenbaar te zijn. De kern van het ontwerp wordt gevormd door spreekwolkjes. Met elkaar in gesprek gaan en persoonlijk contact hebben, daar draait het namelijk om bij de Blauwe Engelen. Dat geeft deze organisatie vleugels.