PERSBERICHT

Mei 2019-

Per 1 juni aanstaande zal Ans Buys de rol van voorzitter van de Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch overnemen van Hilda Terlouw. Hilda blijft als bestuurslid aan de stichting verbonden en zal zich bezig gaan houden met de portefeuille Innovatie en Ontwikkeling.

Hilda Terlouw: “Ik heb de Stichting mee mogen opzetten en ben blij dat er een stabiele organisatie staat. Omdat de stichting steeds groter en professioneler wordt is de functie als voorzitter niet meer te combineren met mijn functie bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Ik ben ervan overtuigd dat we in Ans een zeer goede opvolger hebben gevonden”.

Ans heeft een indrukwekkende loopbaan met een ruime bestuurlijke ervaring. Zo is zij onder andere rector geweest van het Sint Janslyceum, strategisch adviseur i.z. lerarenbeleid bij het Ministerie van OCW en bekleedt ze zowel regionaal als landelijk nog diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in organisaties die zich inzetten voor onderwijs, kunst en cultuur.

Ans Buys: “Mensen ervaren gastvrijheid als ze meer krijgen dan ze verwachten. Die passage in het beleidsplan van de stichting verwoordt precies de verrassende meerwaarde van de Blauwe Engelen voor de stad. Ik zal mijn best doen om samen met alle vrijwilligers voort te bouwen op de voortreffelijke basis die daarvoor onder leiding van Hilda gelegd is.

Naast deze wijziging heeft de Stichting Gastvrij ‘s-Hertogenbosch in Annemarie Posset een nieuwe secretaris gevonden. Ook Annemarie heeft  de juiste kennis en ervaring. Zij is jurist en werkt onder andere voor Snijders Advocaten en is gemeenteraadslid geweest in ‘s-Hertogenbosch.

Annemarie Posset: “De Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch en vooral de Blauwe Engelen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met de stad. Ik heb het bestuur leren kennen als een gedreven en gezellige groep mensen met veel positieve energie. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan”.    

Over Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch

De Stichting Gastvrij ‘s-Hertogenbosch beoogt de gastvrije ontvangst van de bezoeker van de stad en de samenwerking met en tussen de vrijwilligersorganisaties die ’s-Hertogenbosch kent. Het doel is om gasten én Bosschenaren die de stad en haar evenementen bezoeken het naar de zin te maken en van de nodige informatie te voorzien. De organisaties van de evenementen in ’s-Hertogenbosch kunnen een beroep doen op de inzet van ‘de Blauwe Engelen’.  De stichting bestaat louter uit vrijwilligers.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Henk Engel, woordvoerder Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch. woordvoerder@gastvrijshertogenbosch.nl